Nederlaag voor DVC Dedemsvaart bij Voorwaarts Vriezenveen

Na de 3-1 overwinning van vorig weekend tegen Sportlust, was de verwachting voor vanmiddag wederom hoog gespannen! DVC moest uit naar Voorwaarts in Vriezenveen, wat na 2 wedstrijden met de volle buit de ranglijst aanvoert.

De wedstrijd begon goed voor DVC! Jarno Westerman werd weggestuurd en zocht het schot, echter werd zijn schot geblokt en kreeg DVC een hoekschop. Die hoekschop kreeg een goede beloning, want Melvin Hulleman wist hem binnen te koppen! 0-1! Hierdoor stond DVC al na 4 minuten voor.

Na de 0-1 werd de wedstrijd voor DVC lastiger. Het probeerde in het begin nog te voetballen, alleen had het lastig met de druk van Voorwaarts en was slordig aan de bal. Hierdoor werd DVC gedwongen tot de lange bal en dat speelde Voorwaarts eigenlijk wel in de kaart. Voorwaarts was hard in de duels en had enigszins geluk, dat de scheidsrechter ook veel toe liet.

Voorwaarts was sterker, maar creëerde niet veel. Het gevaarlijkst werd de thuisploeg nog uit standaard situaties met de fysiek sterke spelers. Echter hield DVC redelijk gemakkelijk stand en gokte het op de omschakeling om de 0-2 te maken.

Na zo’n 40 minuten spelen kreeg Voorwaarts een reuze kans! De vlag ging omhoog voor buitenspel, alleen de scheidsrechter negeerde de grensrechter van DVC en liet de aanvaller van Voorwaarts oog in oog naar Stan Kroezen gaan. Stan bleef rustig en keerde de bal knap!

Toch ging het vlak voor rust nog fout voor DVC.. want in minuut 44 was het wel raak voor de thuisploeg. Eerst werd een bal door een verdediger van DVC nog net naast getikt maar in de daaropvolgende corner, kopte een speler van Voorwaarts hard raak! 1-1.

Met deze tussenstand was het rust en kreeg DVC wederom een blessure te verwerken. Melvin Hulleman moest in de kleedkamer achter blijven en werd vervangen door broer Jordi Hulleman. Eventjes daarvoor moest Robbert Elken ook al noodgedwongen geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Julian Brouwer.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, Voorwaarts was sterker en won veel duels. Met name op het middenveld had Voorwaarts een aantal erg goede spelers. Het gevaarlijkst bleef Voorwaarts uit standaard situaties. Ook DVC kreeg er een aantal maar beide elftallen wisten er nu niet uit te scoren.

Toch kwam er na 66 minuten een doelpunt! En dat was niet uit een hoekschop. Het was een slippertje achterin bij DVC en de aanvaller van Voorwaarts kon daardoor richting het doel. Het leek uiteindelijk dicht gelopen te worden, maar toch kwam de bal nog bij een medespeler van Voorwaarts die de bal via de lat binnen werkte. 2-1.

Na de 2-1 begon DVC weer wat meer van zich af te bijten en werd het wat gevaarlijker. Tot echte grote kansen leidde dat niet. Een vrije bal van Martijn Ballast werd gepakt en Quinten Prins kwam nog een keer ver in het zestienmeter gebeid, alleen wist de bal net niet bij een medespeler te krijgen. Het lukte DVC in het slot niet om nog een echt grote kans te creëren waardoor het bij een 2-1 voor Voorwaarts bleef.

Helaas dus geen punten vandaag voor DVC Dedemsvaart, het was niet onze wedstrijd! Volgende week weer nieuwe kansen dan speelt DVC Dedemsvaart thuis tegen Bergentheim.

Stan Kroezen, Quinten Prins, Kevin Roozendal (C), Robbert Elken (30. Julian Brouwer), Pascal Pothof, Marc v/d Graaf (80. Jurgen Rossing), Martijn Ballast, Aron Drent, Jarno Westerman, Melvin Hulleman (45. Jordi Hulleman), Dimitri Tempelman

Foto’s gemaakt door Erik Pouls;
foto’s

Het 2e elftal was vandaag op schot! Met maarliefst 1-8 werd er gewonnen bij Juventa 2. Doelpunten; Ramon Hulleman 3x, Bram Kobes 2x, Vincent Wind 2x, Vincent Bosch. Door de dikke overwinning pakt DVC Dedemsvaart op doelsaldo de koppositie, na 9 punten in 3 wedstrijden.

Ook DVC Dedemsvaart-23 blijft het goed doen en won vandaag van FC Ommen -23 met 1-4! En staat na 6 wedstrijden, 3 punten onder de koploper.

Dan DVC Dedemsvaart VR1 die wisten vandaag met 0-7 te winnen tegen de vrouwen van EMMS/SCLutten. Net als DVC Dedemsvaart 2 staan de dames nu bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week hebben we weer veel wedstrijden thuis! Tot dan!