DVC Dedemsvaart opent de competitie met een gelijkspel uit in Hardenberg

Waar de voorbereiding ten einde is, begon vandaag het echte werk. Eén voorbereiding die door de gehele vereniging is aan gegrepen om er wat moois van te maken! Het kunstgras veld werd vervangen, de kleedkamers gerenoveerd, het hoofdveld opgeknapt met prachtige reclameborden, een hypermodern scorebord en zo gebeurde er nog veel en veel meer.
Voetballend gezien was de voorbereiding ook goed. DVC Dedemsvaart behaalde 6 punten in de beker door te winnen van Marienberg met 1-5 en Daalerveen met 1-3 te verslaan. Kortom DVC Dedemsvaart was, op enkele blessures na, klaar voor de opening op bezoek bij Hardenberg ‘85.
Dat DVC er zin in had was meteen te zien, het speelde vooruit en zette goed druk, het creëerde meteen een aantal gevaarlijke mogelijkheden en na 7 minuten werd het ook al 0-1. Het was Melvin Hulleman die oog in oog met de doelman niet faalde. DVC bleef de ploeg met de bal, alleen het creëerde na de 0-1 niet echt grote kansen.
Na zo’n 20 minuten spelen was er wel weer een kans en werd het ook 0-2. Een goede aanval over rechts werd door Dimitri Tempelman voorgegeven en binnen gewerkt door wederom Melvin Hulleman. Kortom een uiterst effectief Dedemsvaart, er was geen vuiltje aan de lucht. Toch kantelde de wedstrijd.

DVC werd slordiger en kreeg het lastiger met de druk van Hardenberg ‘85. Hardenberg ‘85 miste na zo’n half uur een uitgelezen kans om helemaal terug in de wedstrijd te komen en in de omschakeling kreeg Jarno Westerman de kans om er 0-3 van te maken. Echter miste beide ploegen en bleef het 0-2.
Toch kwam Hardenberg ‘85 terug! Eén dieptebal glipte er door en de aanvaller van Hardenberg ‘85 kwam één op één en maakte rustig de 1-2. Na de 1-2 was Dedemsvaart het kwijt. Het werd slordiger en verloor veel duels. Toen ook nog net voor rust Melvin Hulleman geblesseerd uitviel en DVC tijdelijk met 10 spelers op het veld overbleef viel de 2-2.. op prachtige wijze schoot de aanvaller van Hardenberg ‘85 de bal over Stan Kroezen in het doel.
Na de rust kwam David Kampinga het veld op voor de uitgevallen Melvin Hulleman. DVC was 10 minuten voor de rust, dus ook echt even toe aan de rust.. maar kwam er ook slecht uit. Na 1 minuut in de 2e helft viel namelijk al de 3-2. DVC worstelde met zichzelf en had het lastig met een fel Hardenberg ‘85. Regelmatig lag het spel ook stil wegens blessure behandelingen over en weer. Toch wist DVC zich terug te knokken want na 62 minuten ontsnapte Jarno Westerman aan de verdediging van Hardenberg ‘85. Jarno bleef ijzig koud en wist vanuit een moeilijke hoek raak te prikken! 3-3!

Na de 3-3 kon het beide kanten op! DVC pakte weer wat meer grip, alleen de grootste mogelijkheden waren voor Hardenberg ‘85. Waar David Kampinga na zo’n 75 minuten nog een keer net naast wist te schieten namens DVC, kwam een aanvaller van Hardenberg ‘85 3 minuten later helemaal in zeer kansrijke positie. Echter pakte doelman Stan Kroezen zeer knap! Het bleef spannend tot het einde maar gescoord werd er niet meer. Gewisseld wel, want deze waren aan beide kanten ook nodig wegens de vele uitvallers vandaag. Na ruim 100 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij voor het einde.
Een wedstrijd met een dubbel gevoel.. na een 0-2 voorsprong voelt een punt toch als verlies.. al was het gezien de wedstrijd zeker terecht. Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dan mag DVC na 3 uitwedstrijden het thuis weer laten zien tijdens de seizoensopening.

Stan Kroezen, Quinten Prins (75. Pascal Pothof), Julian Brouwer, Robbert Elken (87. Musael Tesfahanis), Twan Dekker (60. Kevin Roozendal), Marc v/d Graaf(C), Martijn Ballast, Aron Drent, Jarno Westerman, Melvin Hulleman (45. David Kampinga), Dimitri Tempelman

Foto’s gemaakt door Erik Pouls;
foto’s Erik Pouls

DVC Dedemsvaart 2 kende net als DVC Dedemsvaart 1 een goede voorbereiding! De ploeg van Arjon Hilberink mocht beginnen in Nijverdal tegen DES. Het speelde frivool en wist met maarliefst 2-6 te winnen!
DVC Dedemsvaart -23 is ook goed begonnen aan de competitie. Eén fris elftal wat tot nu toe knap bovenin meedoet. Het team heeft nog niet verloren en dat bleef na vandaag ook zo! Echter was het wel zuur dat de 1-2 niet over de streep werd getrokken en dat het in de laatste minuten nog 2-2 werd. Maargoed.. Nog altijd op plek 3!
Dan denk je, goh wat gaat het bij de mannen goed, nou de dames van DVC VR1 zijn ook aardig op dreef. Alles werd gewonnen in de beker met een doelsaldo van 17 goals voor en maar 4 goals tegen. Vandaag won het daarnaast ook nog eens de eerste competitie wedstrijd en derby in en tegen vv Avereest VR1. Het werd maarliefst 0-7 in Balkbrug!
Kortom enthousiasme genoeg op sportpark de Boekweit! En dan moet volgend weekend de seizoensopening nog komen! Het is volgende week de hele dag spektakel met een afsluitend feest van de Pintermannen en DJ Douwe!