Eerste uitzege DVC Dedemsvaart een feit

Na een 0-2 thuisnederlaag vorige week tegen Bergentheim wilde DVC zich vandaag revancheren. De hele week werd er hard getraind en lieten sommige jonge jongens zich door de vele blessures zien. Zo mocht Jurgen Rossing vandaag starten in de basis elf.

DVC begon zoals al vaker dit seizoen meteen met een vroege voorsprong. Na eerst een kopbal van Bram Sieljes was het na 5 minuten voetballen raak voor spits Vincent Wind. Knap draaide hij zich vrij in het zestienmeter gebied en haalde hard uit richting de hoek. De bal ging strak binnen, netjes in het zijnet! 0-1.

Na de 0-1 liet ook Bruchterveld zich zien, DVC liet soms wat veel toe en na een kwartier spelen knalde de linksbuiten van Bruchterveld hard op de lat! Het spel golfde in deze fase wat op en neer en DVC was vaak gevaarlijk met de snelle mannen voorin.

Dit leverde na 25 minuten spelen ook de 0-2 voorsprong op! Dimitri Tempelman werd weggestuurd op de rechterflank, Dimitri gaf de bal voor richting Vincent Wind, echter ging de bal aan hem voorbij en kon Jurgen Rossing de bal uiteindelijk bij de 2e paal binnen tikken.

Met de 0-2 leek het bij DVC nog wat comfortabeler aan de bal en had Jordi Hulleman na 30 minuten de 0-3 moeten maken. Hij kwam goed voor de goal, alleen kreeg hij de bal van dichtbij niet langs de doelman van Bruchterveld. Bruchterveld had daarin tegen een aantal gevaarlijke hoekschoppen. De kleine Martijn Ballast wist twee maal de bal bij de 1e paal weg te halen en wist daardoor verder gevaar te voorkomen.

Nog voor rust kreeg DVC twee mogelijkheden om te scoren, alleen kwam een voorzet van de dreigende Dimitri Tempelman net niet bij Vincent Wind en wist hij even later zelf ook niet raak te schieten, toen zijn schot werd geblokt. Ruststand 0-2.

Na de rust, was er meteen een reuze kans voor Bruchterveld! Grensrechter Jeroen van Dijk had bij een vrije trap van Bruchteveld buitenspel geconstateerd, alleen ging de scheidsrechter hier niet in mee. Bruchterveld kreeg hierdoor dé kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Het was echter doelman Stan Kroezen die goed bij de les was en twee maal goed wist te keren.

Meteen aan de andere kant besliste DVC de wedstrijd. Na een mooi hakje van de goed spellende Jurgen Rossing werd Vincent Wind in stelling gebracht. De spits versnelde en legde uiteindelijk de bal keurig terug op Martijn Ballast. Martijn bleef rustig en schoof de bal beheerst binnen. 0-3.

DVC speelde na de 0-3 erg goed en het vierde Dedemsvaartse doelpunt hing in de lucht. Zo werd een schot van Vincent Wind nog net gekraakt en schoot Martijn Ballast op de paal. Toch kwam de treffer er niet veel later. Eén Prachtige bal van Martijn Ballast vond de gevaarlijkste man aan Dedemsvaartse zijde Dimitri Tempelman. Tempelman kon één op één naar de doelman toe en schoot hard raak! 0-4.

De wedstrijd leek in de tas en DVC voerde een aantal wissels door. Toch kwam plots Bruchterveld nog eventjes terug. Vanaf zo’n 25 meter van het doel werd er hard raak geschoten door een middenvelder van Bruchterveld. DVC had even geen druk op de bal en Bruchterveld kwam dus terug. 1-4.

Na de 1-4 had DVC het lastig. Het voetballen lukte even niet en Bruchterveld besloot nog even een slotoffensief erin te gooien! Dit duurde zo’n tien minuten en toen counterde DVC naar de definitieve beslissing. Na een mooie bal van Aron Drent, stiftte Maarten Sieljes de bal knap over de doelman van Bruchterveld heen. 1-5.

DVC pakte na de goal weer de controle en Bruchterveld gaf zich definitief gewonnen. Aron Drent schoot nog een keer in het zijnet en Bruchterveld raakte nog een keer de paal. Echter werd er niet meer gescoord. DVC won terecht met 1-5 bij Bruchterveld en kan zich gaan opmaken voor een weekend rust. Wél wordt er donderdagavond nog geoefend. DVC speelt dan uit bij Hollandscheveld.

Stan Kroezen, Quinten Prins, Kevin Roozendal (C), (70. Pascal Pothof), Bram Sieljes, Julian Brouwer, Jordi Hulleman, Martijn Ballast, Aron Drent, Dimitri Tempelman (75. Maarten Sieljes), Vincent Wind (65. Jesper de Boer), Jurgen Rossing

Foto’s door Erik Pouls;
Foto’s Bruchterveld – DVC: foto’s

Het 2e elftal wist vandaag ook te winnen, en HOE?! Het won met maarliefst 0-9 van Hulzensche Boys. DVC 2 domineerde en begon een kwartier voor rust met scoren. Na een rode kaart ook nog vlak voor rust leuk het dus uit naar een 0-9 eindstand. De grote man bij DVC 2 was vandaag toch wel Daan Valk.

Het onder 23 team van DVC had een lastige uitwedstrijd naar Berkum op het programma staan. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2 op sportpark de Boekweit, alleen vandaag werd er verloren. Berkum won met 0-3 en komt nu samen met DVC -23 op de derde plaats.

De Vrouwen van DVC Dedemsvaart zijn aardig on fire! MO17-1 werd vandaag kampioen en DVC Dedemsvaart VR1 verstevigde de koppositie. Het won met maarliefst 1-10 bij WVF.