DVC verliest thuis van Bergentheim

Afgelopen week was toch wel een beetje een ramp week bij DVC. Het eerste elftal verloor bij Voorwaarts Vriezenveen en heeft maar liefst 10 blessures! Zo kon trainer David Leeuw vandaag geen beroep doen op; Ronan Zwaagstra, Melvin Hulleman, Marc v/d Graaf, Tygo Ouwerkerk, Jesper de Boer, Jordi Hulleman, Robbert Elken en Twan Dekker. Julian Brouwer was niet helemaal okselfris en begon op de bank. Wat wel weer positief is, is dat ook Bram Sieljes weer aanwezig was op de bank. Na een lange blessure is hij er weer bij.

DVC begon dus gehavend aan de wedstrijd maar had alsnog een sterk elftal op de been. Na een knap afstandsschot van Bergentheim was het DVC wat heerste. Het speelde fris en kreeg af en toe wat mogelijkheden. Echte grote kansen waren er in de beginfase niet voor de thuisploeg. Na ruim een kwartier was er het eerste echte gevaar namens de thuisploeg. Jarno Westerman werd gelanceerd en schoot vanuit een lastige hoek. De doelman redde alleen moest wel een rebound afstaan aan Aron Drent. Aron kreeg de bal alleen niet heel gelukkig bij zich en wist hem niet binnen te werken.

Na deze kans bleef DVC het spel bepalen alleen speelde het in een te laag tempo om Bergentheim echt pijn te doen. Bergentheim kwam wat meer in de wedstrijd en wist na zo’n half uur eigenlijk uit het niets te scoren. De bal kwam op zo’n 40 meter afstand van het doel bij de spits terecht, die de bal knap over doelman Stan Kroezen heen schoot. 0-1.

Een enorme tik voor de thuisploeg, die even verwekt moest worden. Echter was die tijd er helaas niet en daar wist Bergentheim van te profiteren. De spits van Bergentheim was uiterst effectief want 5 minuten na zijn wereldgoal, knikte hij ook erg knap de 0-2 binnen. Zo wist Bergentheim in 5 minuten de wedstrijd in hun voordeel te kantelen.

Vlak voor rust kreeg DVC nog een domper te verwerken. Zoals eerder als vermeld stroomt de ziekenboeg over en viel ook Jarno Westerman uit. Musael Tesfahanis was zijn vervanger.

Na de rust was het ook Musael Tesfahanis die het dreigendst was. Telkens zocht hij de actie op met de back van Bergentheim, alleen wist DVC er ook te weinig uit te creëren. Wel kreeg het meermaals een hoekschop, maar eigenlijk werd er geen gevaarlijk.

DVC had het lastig met Bergentheim, het had wel de bal maar kwam er gewoonweg niet door. Na zo’n 65 minuten wist DVC eindelijk aan de verdedigers van Bergentheim te ontsnappen. Dimitri Tempelman kwam erdoor, versnelde en knalde hard op doel. De doelman van Bergentheim redde weer, maar kon de bal niet vastpakken. De bal leek nog goed te vallen voor Vincent Wind, alleen die kwam er net niet aan om de bal binnen te glijden.

Na een aantal wissels, was uiteindelijk 2 minuten voor tijd dé kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Het was Aron Drent die in kansrijke positie kwam, alleen de bal helaas hard over het doel schoot.

Na zo’n 94 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij af. Bergentheim won dus met 0-2 van DVC en komt zo gedeeltelijk aan kop met Voorwaarts Vriezenveen. DVC zakt iets weg en komt op plek 7. Zoals vooraf al voorspeld staat alles erg dicht bij elkaar en kan iedereen van elkaar winnen. Het is voor vandaag weer even de wonden likken en op naar volgende week! Dan speelt DVC uit bij Bruchterveld. Hopelijk gaat het deze week met betrekking tot de blessure wat positiever voor DVC.

Stan Kroezen, Quinten Prins, Kevin Roozendal (C)(60. Bram Sieljes), Niels Baas, Pascal Pothof (86. Maarten Sieljes), David Kampinga, Martijn Ballast, Aron Drent, Jarno Westerman (45. Musael Tesfahanis), Vincent Wind, Dimitri Tempelman (86. Daan Valk)

Foto’s gemaakt door Erik Pouls;
Foto’s DVC – Bergentheim: foto’s

Naast foto’s van DVC 1 heeft Erik ook foto’s gemaakt bij DVC 2;
Foto’s: DVC 2 – Ommen 2: tiny.cc/eb7qzz

DVC Dedemsvaart 2 stond vandaag voor een clash tegen FC Ommen 2. Beide hadden nog de volle buit na 3 wedstrijden en speelden voor de koppositie. Het was uiteindelijk FC Ommen wat aan het langste eind trok en met 0-1 wist te winnen. DVC Dedemsvaart was heer en meester alleen FC Ommen sloeg toe uit een snelle counter.

Ook DVC Dedemsvaart-23 doet het goed dit seizoen alleen kreeg vandaag een tik om de oren. De ploeg van Henri Vogelzang verloor met 0-6 van WVF, wat nu ook fier aan kop gaat in de competitie.

DVC Dedemsvaart VR1 speelde niet maar blijft koploper! Mede dankzij het goede doelsaldo van +22 na 3 wedstrijden.

Hebben wij dan nog meer te vermelden? Jazeker! Het was week van de scheidsrechter. Scheidsrechters blijven onmisbaar en werden terecht door Erik ten Brakke in het zonnetje gezet.

Met een “Klungel” en “Mafkees” van brouwerij Avereest, in een lokaal borrelpakket van Kaas van Schut, zetten we de KNVB-scheidsrechters met een knipoog in het zonnetje!

Alle verenigingsscheidsrechters ontvangen een tegoedbon van Prins Sport Hardenberg als waardering voor hun wekelijkse inzet!