DVC wint eerste thuiswedstrijd van Sportlust Vroomshoop

28 september 2024 – Vandaag was het dan zover. De eerste thuiswedstrijd van het jaar en dus ook de seizoensopening. De gehele zomer is er veel gebeurd op sportpark de Boekweit en vandaag moest de kroon op het werk gezet worden, door een overwinning van het vlaggenschip.

De mannen van trainer David Leeuw waren gebrand en begonnen goed aan de wedstrijd. Al naar 6 minuten werd er gescoord! Vincent Wind knokte zichzelf goed vrij in het zestienmeter gebied en schoot de bal binnen! Zo zorgde Vincent Wind voor het eerste doelpunt op het nieuwe scorebord.

Na de openingstreffer bleef DVC de betere van de twee, het kreeg kansen om de score uit te breiden maar strandde steeds op de doelman van Sportlust. Sportlust probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden en dat lukte een aantal keren goed. Toch bleef er een 1-0 ruststand op het scorebord staan.

In de rust werd er uitpakt en waren de nieuwe DVC sjaaltjes te koop. Ze vlogen als warme broodjes over de toonbank. Credits aan Madieke Kuiterman voor het ontwerp en aan de activiteiten commissie voor de verkoop.

De tweede helft stond er dus meer oranje/blauw langs de lijn en dat gaf het team van David Leeuw nog meer vleugels. Want na 49 minuten spelen maakt Jarno Westerman er ijskoud 2-0 van. Na de 2-0 bleef DVC heer en meester, en het creëerde veel kansen. Toch lukte het DVC niet, om het derde doelpunt te maken. Zo hield DVC, uiteindelijk Sportlust in leven.

Bijna was er op knappe wijze de 3-0 door een hakbal van Vincent Wind, maar ook deze werd gekeerd door de doelman van Sportlust. Ook een ingedraaide hoekschop van Aron Drent kwam dicht bij een doelpunt. Aron krulde de bal dusdanig scherp in, dat hij bijna in één keer het doel binnen zeilde, echter trof hij de paal!

Na de kansen regen van DVC, werd de aansluitingstreffer uiteindelijk gemaakt door Sportlust. In de omschakeling wisten de gasten tien minuten voor het einde de 1-2 te maken en werd het weer spannend. Dat duurde tot de 88e minuut en toen besliste Jarno Westerman de wedstrijd.

Uiteindelijk wist DVC met 3-1 te winnen en was het tijd voor DJ Douwe en de Pintermannen! Nogmaals complimenten voor de activiteiten commissie want het was super voor elkaar.

Stan Kroezen, Quinten Prins, Kevin Roozendal(C) (82. Julian Brouwer), Robbert Elken, Pascal Pothof Marc v/d Graaf, Martijn Ballast, Aron Drent (86. Jordi Hulleman), Jarno Westerman, Vincent Wind (90. Jesper de Boer), Dimitri Tempelman (86. David Kampinga)

Foto’s gemaakt door Erik Pouls;
tinyurl.com/ypbmjewb

Naast de overwinning van DVC Dedemsvaart 1, wist eerder op de middag DVC Dedemsvaart 2 ook te winnen. Het won thuis met 4-0 van Bergentheim.

Tijdens de wedstrijd van het eerste speelde
DVC Dedemsvaart -23 op het vernieuwde kunstgrasveld. De ploeg won met 3-1 thuis van koploper CSV’28.

Ook de vrouwen van DVC Dedemsvaart VR1 wonnen! 8-0 werd het maar liefst tegen Be Quick.